Achteruit de berg af

Achteruit de berg af

2 december 2019 0 Door Zijspannend.nl

Achteruit de bergafwaarts met je zijspan

Achteruit de berg af

De hoofdrolspeler van deze humoristische strip heeft het zijspan van zijn oom Fiete geleend. Hij rijdt er lekker mee door de bergen. Omdat dat zo vermoeiend is, besluit hij even een lekker dutje te gaan doen. Een onoplettende bestuurder van een Smart rijdt met inparkeren zachtjes tegen het voorwiel van het zijspan, waardoor deze langzaam achteruit in beweging wordt gezet. Heuvel af gaat het zijspan steeds sneller, en de hoofdrolspeler schrikt ervan wakker.

De remmen werken niet achteruit

Onze hoofdrolspeler wil natuurlijk afremmen, maar de remmen blijken niet te werken. In een flashback zien we oom Fiete zijn nieuwe “dubbel-duplex remtrommels” monteren, een fantastisch remsysteem, wat alleen maar werkt als je vooruit rijdt, maar ja, meer heb je natuurlijk niet nodig, toch?

Suzuki 1000 GXR

Intussen zien we een sportieve motorrijder op zijn 1000cc Suzuki GXR rijden. Terwijl hij net heeft bedacht dat deze motor onverslaanbaar snel is, wordt hij ingehaald door het achteruit rijdende zijspan. Ineens heeft hij het gevoel op een schildpad te zitten. Hij stopt de motor en we zien hem zijn motor in de fik steken, terwijl onze hoofdpersoon weer langzaam met het zijspan de berg optuft. Wat een geluk dat het een stuk terug weer bergop ging…