Dommel en Semafoor

Dommel en Semafoor

28 november 2019 0 Door Zijspannend.nl

Dommel en Semafoor

De oudere jeugd kent hem vast nog wel: Dommel! Samen met uitvinder Semafoor beleeft hij de mooiste avonturen. In de intro zie je ze samen in een zijspan rondrijden.

Dommel

Dommel is een pratende luie hond die graag veel eet. Hij is heel corpulent en heeft dik, wit haar. Zijn baasje is Semafoor. Het beroep van Semafoor is uitvinder. Semafoor vindt veel uit, maar daar ziet Dommel niet altijd het nut van in. Bovendien moet hij vaak de door Semafoor uitgevonden zaken uittesten, waar hij vaak wantrouwend tegenover staat. Dommels buurman is Balthazar, een zwarte kater, met wie hij een ware haat-liefdeverhouding heeft. Hoewel ze veel intelligente conversaties houden, slaat hij Balthazar dikwijls in elkaar. Veel van de stripverhalen bestaan uit afzonderlijke gags van één pagina, maar er zijn er ook met een volledig scenario. De humor is vaak ironisch, doordat hij heel scrupuleus en snobistisch kan zijn, vooral wanneer het op eten aankomt. Soms draagt hij een bril of leest romans: zijn gedrag is heel on-honds.

Semafoor

Semafoor is een oude zeebonk, die verzot is op oude, roestige rommel. Hij vertroetelt zijn krakkemikkige motorfiets met zijspan, een oud wrak dat een hels kabaal maakt en giftige, zwarte dampen produceert en waar een geest in verblijft. Tot grote ergernis van Dommel, die gewoonlijk in het zijspan plaatsneemt, is Semafoor daarenboven een ware brokkenpiloot. Qua karakter is Dommel veel rationeler dan Semafoor, wat op zich ook een humoristisch gegeven is.

 

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dommel_(stripfiguur)