BMW concept zijspan: een dikke knipoog naar de WWII zijspannen

BMW concept zijspan: een dikke knipoog naar de WWII zijspannen

18 oktober 2021 0 Door Zijspannend.nl

BMW concept zijspan

Het is mooi hoe creatief sommige designers omgaan met het ontwerp van een nieuwe elektrische motor. Ieder ontwerp is uniek met eigen kenmerken. Iets als de elektrische BMW Concept zijspan hebben we niet eerder gezien in de e-bike-wereld. Het brengt de retro zijspannen terug met een originele nieuwe make-over!

Ontwerp

Deze elektrische motorfiets is ontworpen voor lange afstanden. Er is rekening gehouden met zware omstandigheden die zich onderweg kunnen voordoen. Het uiterlijk is geïnspireerd op de iconische Ural-motorfietsen, waarbij de ontwerper zijn eigen moderne draai heeft gegeven aan enkele BMW elementen van na de Tweede Wereldoorlog. Waarom is deze e-bike anders dan de rest? Omdat het de traditionele zijspan voor het vervoer van een passagier verwisselt voor een zijspan die kan worden uitgerust met gereedschap en andere spullen. De extra opbergruimte is voorzien van riemen om de lading op zijn plaats te houden. Met een vlakke basis is er ook ruimte voor extra batterijen.

Voor een beter zicht in het donker tijdens lange offroad-avonturen zijn er drie LED-spots aan de voorkant van het afneembare zijspan. De ontwerper geeft een modern eerbetoon aan de Ural-motorfiets. De gladde maar hoekige vormen van de e-bike in een leisteengrijze verf laten hem er minimalistisch uitzien, ondanks zijn verder gespierde bouw. De doorschijnende spatborden boven de dikke spaakwielen zorgen voor een slanke vorm. De motor is voorzien van een mooi bruin leren zadel en bruine lederen handvatten. De bediening is eenvoudig en beperkt tot het essentiële.

Aandrijving

De motorfiets wordt aangedreven door een 18,7 kWh-batterij die wordt ondersteund door de extra capaciteiten van de zijspan. Het is nog steeds een concept, dus de exacte prestaties zijn niet bekend, maar de motor is ontworpen voor langeafstandsritten.

Conclusie

Een mooi ontwerp voor een elektrische fiets die nostalgie met een futuristische constructie combineert.

Ontwerper: Iago Valino

Meer bijzondere zijspannen bekijken?

Kijk hier verder: https://zijspannend.nl/category/bijzondere-zijspannen/