Adventure Sidecar Tips van Helge Pedersen

Adventure Sidecar Tips van Helge Pedersen

28 december 2022 0 Door Zijspannend.nl

Helge Pedersen presenteert deze film van 10 minuten. De film is deels een instructievideo en deels een documentaire.
Helge is één van de meest ervaren adventure motorrijders ter wereld en hij bezit toevallig een BMW 1200 GS zijspancombinatie.

Het rijden op een motorfiets met zijspan is een heel andere koek dan het rijden op een gewone tweewielige motorfiets. Het nemen van bochten is totaal anders, er is geen tegensturing zoals bij een traditionele motorfiets en er is veel meer werk aan het bovenlichaam vereist. Een positief verschil is, dat het niet uitmaakt als je vergeet de standaard uit te klappen.

Helge Pedersen is al sinds 1982, bijna 40 jaar lang, non-stop adventure rijder en hij heeft meer van het aardoppervlak gezien vanaf een motorzadel dan bijna wie dan ook. Dit maakt hem bij uitstek gekwalificeerd om een ​​uitgebreide introductie te geven in avontuurlijk zijspanrijden. Helge heeft gereden op zowel twee als drie wielen.

 

In deze korte film legt hij de grote verschillen uit tussen twee- en driewielig motorrijden en geeft hij ook een mooi overzicht van zijn eigen custom-built zijspancombinatie, met de man die hem gebouwd heeft. Als je nieuwsgierig bent adventure rijden op drie wielen, dan is deze film een ​​must-see, het is een informatieve en snelle kennismaking met de kunst van het zijspanrijden, en er zijn niet veel mensen op aarde die dit beter kunnen uitleggen dan Helge Pedersen.

Helge’s website: http://www.globeriders.com