Phatfour Sidecar – van grap tot realiteit

Phatfour Sidecar – van grap tot realiteit

9 juni 2022 0 Door Zijspannend.nl

Phatfour heeft een speciaal voor hun fat e-bikes een zijspan gemaakt waarmee je zaken kunt vervoeren die niet in een fietsmand passen.

Het begon met een grapje. De makers van Phatfour bouwden op de werkplaats in Aalsmeer een zijspan voor de fat e-bike. Maar na proefritten met het prototype bleek dat mensen laaiend enthousiast waren. Dat waren vooral consumenten, die wel de ruimte van een bakfiets willen, maar dan wel graag een niet alledaagse versie. Geïnspireerd door die reactie is de Phatfour sidecar nu een feit. “Phatfour e-bikes zijn niet het soort e-bike waarmee je tante Hennie op zondag een rondje doet in het plaatselijke recreatiegebied,” verklaren de jonge ondernemers, dat in september 2018 is opgericht door Pieter van Beusekom, Mels van Hoolwerff en Daan Valk. Deze in Nederland vervaardigde fietsen hebben een stoer retro design met dikke banden, een stevig frame en een lang zadel.

Hoewel de Phatfour ook uitgerust kan worden met een fietsmand (of twee) heb je soms wat grotere zaken te vervoeren. Daar komt vanaf nu de sidecar in beeld. Het zwarte zijspan laat zich bevestigen en losmaken door middel van twee pinnen. Gebruik je de sidecar voor je rottweiler, je cello of je Marktplaatsaankopen, dan kun je hem ook zonder zitje verkrijgen. De sidecar kan 50 kilo gewicht vervoeren en is met zijn breedte van 39 centimeter gebouwd om door de stad te kunnen fietsen. De e-bike met zijspan kan tussen verkeerspaaltjes doorrijden. De eerste modellen worden al zakelijk ingezet. Gorillas heeft, bij wijze van try-out, 3 Phatfourfietsen mét zijspan rondrijden, waar speciaal voor deze bezorgdienst een koelbox in is bevestigd.

Meer informatie: https://www.phatfour.com
Bron: https://nieuwsfiets.nu/2021/08/27/phatfour-grap-werd-werkelijkheid-e-bike-met-zijspan/

Meer bijzondere zijspannen bekijken?

Kijk hier verder: https://zijspannend.nl/category/bijzondere-zijspannen/