Bagage meenemen met een zijspan

Bagage meenemen met een zijspan

1 mei 2014 0 Door Zijspannend.nl

Bagage op, in en achter een zijspan.

Wie gewend is om op de motor een weekendje weg of met vakantie te gaan, heeft alvast één voordeel: Je weet dat je moet woekeren met je bepakkingsruimte. Sommige zijspannen zijn voorzien van een royale achterbak, maar zeker als je wilt kamperen dan is ook die achterbak gauw gevuld, vooral als je daarbij bedenkt dat de meeste mensen beginnen met zijspan rijden door gezinsuitbreiding. Er zullen dus vaak meer dingen mee moeten.

Veel zijspanrijders kiezen voor een aanhangwagentje. Achter vrijwel elk zijspan valt een trekhaak te monteren. Het voordeel van een aanhangwagen is dat je behoorlijk meer bagage mee kunt nemen, het nadeel is dat je snelheidslimiet lager ligt. Met een aanhangwagen mag je niet harder dan 80 km/h rijden.

Vind je een aanhangwagen geen optie, denk dan eens aan de volgende opties: bagagerekje op of onder de zijspanbak, zadeltassen en/of tanktas op de motor. Ben je samen en rijd je allebei motor, dan kan je ook overwegen om met zijspan én motor te gaan.

Ook op je bagage zelf valt soms veel ruimte te winnen. Kijk eens rond op de websites van Outdoor-winkels. Tenten, slaapzakken, slaapmatjes, kookmateriaal, etc. zijn in verschillende verpakkingsformaten verkrijgbaar. Is je tent aan vervanging toe, let dan op het formaat van de verpakte tent. Dit kan een wereld van verschil in ruimte betekenen.

Quick wins voor compacte bagage:

* Voetballen, opblaasbootjes, opblaasdoelen of skippyballen zijn prima mee te nemen: neem ze leeg mee en pomp ze ter plekke op met een voetbalpompje.

Aanhangwagens en dergelijke

 

Bron foto: www.realclassic.co.uk