BMW R1150RT zijspan – 325pk twin turbo Mazda

BMW R1150RT zijspan – 325pk twin turbo Mazda

13 oktober 2020 0 Door Zijspannend.nl

BMW R1150RT zijspan

Op het eerste gezicht lijkt het een geel BMW R1150RT zijspan, maar wanneer je echt goed kijkt, zie je dat de klepdeksels er alleen voor zijn om de nieuwe brandstoftank te verbergen. Achter in het zijspan zit een 325pk twin turbo motor van een Mazda Eunos Cosmo verstopt.

Bob Pelikan begon deze combinatie met een BMW K100 en de motor van een RX-7. In 1998 heeft hij de motor verkocht. Na de verkoop kreeg Bob direct spijt. De nieuwe eigenaar belde hem een paar jaar later op, hij gebruikte de motor veel te weinig, omdat hij er eigenlijk niet op durfde te rijden. In 2002 heeft Bob de motor weer van hem teruggekocht. Toen Bob de motor terugkocht vond hij het tijd voor een update. Hij verving de motor voor nog meer vermogen en ook het uiterlijk werd flink gemoderniseerd door de kuipen van een BMW R1150RT te gebruiken. De frisse gele kleur maakt het een opvallende verschijning. Ook het zadel en de bekleding in het zijspan werden door Mike Corbin aangepast aan de nieuwe kleur.

 

Bob Pelikan

Bob Pelikan heeft z’n eigen site, met daarin veel meer creaties (zowel auto’s als zijspannen) die hij zelf heeft gebouwd.

Dit is de site van Bob: http://bobpelikan.com/

Meer bijzondere zijspannen bekijken?

Kijk hier verder: https://zijspannend.nl/category/bijzondere-zijspannen/